Proef met kassaloze AH to go in hoofdkantoor Ahold Delhaize in Zaandam

Foto: Albert Heijn

AH to go is deze week eerder dan verwacht begonnen met een test met kassaloos inkopen doen, in de winkel in het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam. Met Tap to Go hoeft de consument niet meer langs de kassa of de scan.

De Zaandamse vestiging is voorzien van elektronische schapkaarten die gescand kunnen worden met een kaart en binnenkort ook met een smartphone. Na een eenmalige aanmelding via een app kunnen de proefpersonen sneller weer buiten staan. Binnen tien minuten wordt het bedrag automatisch afgeschreven van hun rekening. Personeel van het hoofdkantoor bijt het spits af.

Eigen betaalsysteem

Het enige wat de klanten hoeven te doen is het schapkaartje te tappen en het product te pakken. Het gaat om een betaalsysteem dat door AH zelf is ontwikkeld. De supermarktketen gaat niet zover als Amazon. Daar gebeurt het betalen ook met een app, maar die hoeft alleen te worden gebruikt bij binnenkomst en kan daarna kan hij in zak of tas blijven zitten. Technologie ‘ziet’ wat wordt gekocht en zelfs welke artikelen na te zijn bekeken weer worden teruggelegd.

Naar verwachting wordt de test van Albert Heijn aan het eind van het tweede kwartaal uitgebreid naar meer AH to go winkels. De formule bestaat inmiddels vijftien jaar. Er zijn 76 to go winkels, waaronder een groot aantal op NS-stations.

Reacties