Cargill laat cacaobonen elektrisch naar Zaandam varen

E-Pusher type M en vier duwbakken van vervoerder Kotug.
E-Pusher type M en vier duwbakken van vervoerder Kotug.
Foto: Kotug

Cargill gaat als eerste bedrijf de E-Pusher type M en vier duwbakken van vervoerder Kotug inzetten, voor het emissievrij vervoeren van cacaobonen van de Amsterdamse haven naar Zaandam. De duwboot heeft een verwisselbare batterijcontainer van Shift Clean Energy en gaat gebruikmaken van Shift’s batterijwissel- en laadstations op de route.

Het vervangen van de verwisselbare energiecontainer van Shift voor de 100 procent elektrische E-Pusher duurt een paar minuten, maar ook ’s nachts opladen is een optie. Het type M kan bakken met tot 4000 ton lading duwen. De modellen Small, Medium en Large zijn geschikt voor respectievelijk het vervoer in binnensteden, het vervoer over korte afstanden en voor de grote binnenvaart. Het kleinste model van het Rotterdanse familiebedrijf is sinds de introductie in 2001 al aardig ingeburgerd geraakt.

Toman Ard-Jan Kooren zegt er ‘erg trots’ op te zijn ‘dat een internationaal bedrijf als Cargill onze eerste klant is voor de E-Pusher type M’. ‘Het schip is ontworpen voor transporten zoals deze en garandeert zero-emissielogistiek en een aanzienlijke efficiëntie. Hierdoor kunnen we een breed scala aan industrieën ondersteunen om een deel van hun keten zonder extra kosten emissievrij te maken. De toepassingen van de E-Pusher zijn eindeloos en variëren van het transport van (bouw)afval tot bouwmaterialen tot allerlei producten en pakketten.’

 

Reacties

Cookieinstellingen