Inzamelactie voor behoud ‘Street of Music’ in Zaandam

Foto: Gofundme.com

Een team supporters is een inzamelactie gestart om te vookomen dat Morteza Darestani Farahani zijn drie horecazaken in ’the Street of Music’ in Zaandam kwijtraakt vanwege een faillissement. De laatste lockdowm dreigt Amerika Hier, Irish Pub Captain O’ Malley en CafĂ© Tapperij de Oude Herberg de das om te doen.

Terwijl veel bedrijven door de overheid door de coronatijd heen gesleept worden is er voor de bedrijven van Farahani maar minimale steun. Hij remigreerde na een zakelijk succesvolle tijd in de Verenigde Staten naar Nederland en begon hier zijn ‘muziekstraatje’ in de Klauwershoek: horecagelegenheden door en voor mensen die laagdrempelige podia voor beginnende en gevorderde artiesten van allelei pluimage een warm hart toedragen. ‘Wanneer dit alles wegvalt zal de Klauwershoek verpauperen en zal het pleziertje voor vele inwoners verdwijnen. Dit mag niet gebeuren, de Klauwershoek moet behouden blijven,’ aldus de fanclub.

Eigen vermogen uitgeput

De aankoop, de verbouwingen en de aanloopperiode van de drie zaken kon Farahani uit eigen middelen financieren, maar de coronaregelgeving en het uitblijven van overheidssteun voor startende ondernemingen maken nu dat hij als hulp uitblijft het bijltje erbij neer moet gooien. Niets verdienen terwijl de vaste lasten gewoon doorlopen is niet meer op te brengen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen