Aantal ketens opent morgen al winkels met ‘vrije inloop’

De Ziengs-vestiging op de Gedempte Gracht in Zaandam.
Foto: Google Street View

De winkels van Ziengs, Scapino, Shoeby en Score gaan morgen deels ‘gewoon’ open in gemeenten waar niet gehandhaafd wordt, meldt RetailTrends. In Zaanstad zal alleen worden ingegrepen bij ‘excessen’, zei locoburgemeester Natasja Groothuismink gisteravond in de raadsvergadering.

Dit pamflet circuleert op Facebook.

Uit wat er tot nu toe gelekt is uit het kabinet komt naar voren dat het niet de bedoeling is om de niet-essentiƫle winkels weer zonder restricties open te gooien, maar dat hoeft volgens de recalcitrante ketens ook niet. Zij zijn van plan veiligheidsmaatregelen te nemen zoals het verplicht dragen van een mondkapje en het respecteren van anderhalve meter afstand.

Helft filialen open

Algemeen directeur Roy van Keulen van het moederbedrijf van Ziengs en Scapino zei tegen RetailTrends te verwachten dat ongeveer de helft van deze winkels de deuren opent. Ziengs heeft 82 zaken, Scapino 173. Topman en mede-eigenaar Mitch van Deursen van Shoeby schat ook dat de helft van de 220 winkels meedoet. Score is van plan om mensen bij de deur te registreren.

Minister-president Mark Rutte en de nieuwe minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers houden om 19:00 uur vanavond een persconferentie. De verwachting is dat ze dan zullen bekendmaken dat niet-essentiƫle winkels vanaf morgen klanten alleen op afspraak mogen ontvangen en waarschijnlijk moeten ze om 17:00 uur dicht.

Reacties

Cookieinstellingen