Omzet ‘bakery cafés’ BackWerk terug op niveau pré-corona

De vestiging in Zaandam.
Foto: Google Street View

De van oorsprong Duitse keten van ‘bakery cafés’ BackWerk, die ook een vestiging op de Gedempte Gracht in Zaandam heeft, heeft een uitstekend 2021 achter de rug. Dat meldt De Nationale Franchise Gids. De omzet is terug op het niveau van voor de coronacrisis.

Ook werd een samenwerking aangegaan met HMS Host International, wereldwijd marktleider in de food- en hospitalitysector. De eerste Nederlandse vestiging van de keten opende in 2009 in Nijmegen en indertussen zijn het er 32 – en worden er nog  franchisenemers gezocht in Utrecht, Den Bosch en Maastricht. Het assortiment van BackWerk bestaat uit vers belegde broodjes, hartige snacks zoals hot sandwiches en vers belegde pizza’s, koude en warme dranken en een grote variëteit aan broodproducten.

Het bedrijf gebruikte de coronasluitingen in 2020 en een deel van 2021 om zijn systemen en processen te verbeteren, de inkoop en marketing aan te scherpen en om acquisitie te doen. In de zomer werd de deal met HMS Host International gesloten, als gevolg waarvan de 20 zaken van HMS Host op de grotere treinstations worden omgebouwd tot BackWwerk-vestigingen.

Reacties

Cookieinstellingen