Steun gevraagd voor rechtszaak tegen Staat om Schiphol

Foto: PxHere / CC0 Publiek Domein

De Stichting Recht op Bescherming tegen Vliegtuighinder start een rechtszaak tegen de Staat om een afname van de overlast door Schiphol af te dwingen. In Zaanstad is dbewonersvereniging Saense Omwonenden Schiphol (SOS) bij het initiatief betrokken.

Bestuurslid Jan Boomhouwer van de Stichting RBV noemt het ‘goed nieuws’ dat de net opnieuw aangetreden regeringspartijen nu de nadelige effecten van de luchtvaart zoals uitstoot van stikstof en (ultra)fijnstof, geluidsoverlast, neerstortgevaar en verstoring van de leefomgeving erkennen. ‘Het slechte nieuws is helaas dat de coalitie ondanks dat toch weer kiest voor de luchtvaart en voor Schiphol,’ schrijft hij in een persbericht. Het behoud van de ‘hubfunctie’ van Schiphol staat voor het kabinet voorop.

Op oude voet verder

‘De ontstellende conclusie is dat de coalitie gewoon door wil gaan met wat vorige coalities ook al deden: meer vliegen proberen te combineren met minder hinder. Dat ‘meer vliegen’ is altijd gelukt, ‘minder hinder’ nog nooit,’ aldus de stichting. ‘Ook deze coalitie gaat voor onze gezondheid en onze leefomgeving het verschil dus niet maken, zoveel is wel duidelijk. Dan staat de RBV echt maar één ding te doen: gezamenlijk een beroep doen op de rechter om ons (mensen)recht op bescherming tegen vliegtuighinder af te dwingen.’ De stichting zoekt nog steun in de vorm van een donatie of simpelweg een handtekening van alle omwonenden die deze zorgen delen.

 

Reacties

Cookieinstellingen