‘Ahold Delhaize, Post NL en Randstad grootste profiteurs corona’

Foto: Pixabay / Crystal Kim

De Voor 14-actie van vakbond FNV heeft Ahold Delhaize, Post NL en uitzendbureau Randstad genomineerd als ‘grootste coronaprofiteur van Nederland’. De drie bedrijven laten hun kassamedewerkers, bezorgers en uitzendkrachten ‘harder werken dan ooit,’ zonder een salaris waar ze van rond kunnen komen, aldus Voor 14.

De actie van de FNV-leden heeft tot doel om het minimumloon op te krikken naar veertien euro per uur, maar volgend jaar blijft voor werknemers vanaf 21 jaar dat bedrag steken op 11,06 euro bruto bij een 36-urige werkweek, 10,48 bij een 38-urige en 9,96 euro bij een 40-urige werkweek. Op 7 januari volgend jaar is het Fat Cat Day, de dag waarop de veertien grootste bazen van Nederland het salaris binnen hebben waar iemand met een minimumloon het hele jaar voor moet werken.

Bron: Voor 14

 

De bazen van deze bedrijven profiteren van de coronacrisis met topwinsten, aldus Voor 14. ‘Natuurlijk betalen zij zichzelf dikke salarissen. Dat ze het ook nog voor elkaar krijgen de werkers maar een uurloon van een tientje te betalen, is helemaal een prestatie,’ sneert de organisatie. Vorig jaar stond topman Frans van Houten van Philips op nummer één op de jaarlijkse Fat Cat Day-lijst van de FNV. Hij had toen binnen twee dagen een beloning op zak waar iemand met een minimumloon nog de rest van het jaar voor moest werken. Frans Muller van Ahold Delhaize bezette toen de tweede plek en Alan Jope van Unilever stond op nummer drie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen