Aangifte tegen Spoedtest.nl wegens vermoedens van fraude

Foto: Pixabay / Andreas Lischka

Spoedtest.nl mag voorlopig geen toegangstests meer uitvoeren en geen resultaten meer invoeren in de CoronaCheck-app. Het ministerie van Volksgezondheid heeft aangifte tegen het bedrijf gedaan vanwege de verdenking van fraude met vaccinatiebewijzen.

 

Directeur Rasmus Emmelkamp noemt de verdenkingen ‘volledig ongegrond’. Mogelijk hebben één of meerdere artsen die bij het bedrijf werken de vaccinatiebewijzen aangemaakt, wat ze met hun zogeheten BIG-registratie hebben online konden doen. Iedereen die een Testen voor Toegang-test bij het bedrijf heeft ingepland moet nu uitwijken naar een andere aanbieder. Spoedtest.nl is met meer dan 100 locaties één van de grootste, met onder meer een vestiging aan de Zuiddijk 94 in Zaandam en liet vanmiddag op de website nog weten ‘Wij zijn gewoon geopend’.

Horeca- en botenman

Emmelkamp had tot de coronacrisis uitbrak zes horecazaken en een rederij met 25 boten, die hij vorig jaar bij de gedwongen coronasluitingen inruilde voor een testbedrijfje dat al snel explosief groeide. In augustus dit jaar voerde het bedrijf voert zo’n 25.000 testen per dag uit, wat een dagelijkse omzet van zo’n miljoen euro opleverde. Als de coronacrisis voorbij is, wil Emmelkamp weer verder met zijn horecazaken en boten, vertelde hij aan de Volkskrant, maar het testbedrijf blijft bestaan: dat moet de ‘hele grote markt voor testen op soa’s’ gaan bedienen.

Reacties