Bunge Loders Croklaan van Wormerveer naar HoogTij

Foto: Google Street View

Bunge Loders Croklaan verplaatst de productielocatie van Wormerveer naar HoogTij. De nieuwe, duurzame fabriek vervangt ook de eind vorig jaar verkochte fabriek van Bunge in Rotterdam. De gemeente Zaanstad en Port of Amsterdam zijn als eigenaren van HoogTij ‘verheugd dat Bunge Loders Croklaan zijn positie in onze regio wil versterken’.

Bunge Loders Croklaan is de divisie voor plantaardige oliën van multinational Bunge. Het bedrijf wil in 2030 op de nieuwe locatie zijn uitstoot met 90 procent verminderd hebben ten opzichte van de huidige gezamenlijke uitstoot in Wormerveer en Rotterdam. Zaanstad en de Amsterdamse haven hebben als doel om tussen 2030 en 2040 klimaatneutraal te zijn en zijn dan ook blij dat Bunge deze ambities deelt en investeert in duurzaamheid en innovatie.

 

De gemeente is trots dat Bunge Loders Croklaan ervoor kiest om in Zaanstad te blijven. Het bedrijf startte in 1891 als Crok & Laan en groeide door de jaren heen uit tot een wereldspeler van formaat. De voorgenomen investering in een innovatieve fabriek verstevigt de positie van Zaanstad binnen de food-industrie. Op de huidige locatie in Wormerveer komt ruimte voor gebiedsontwikkeling en de leefbaarheid krijgt een boost. ‘Gezien het belang van Bunge Loders Croklaan voor onze regio en onze enorme woningbouwopgave is dit plan geweldig voor onze stad,’ zegt wethouden van Economische Zaken Hans Krieger.

Bunge Loders Croklaan maakt ook deel uit van Techlands, een samenwerking tussen Zaanstad, andere overheden en Zaanse bedrijven om samen te investeren in technische opleidingen om meer mensen aan een baan in de techniek te helpen. De komst van de innovatie-afdeling van Bunge Loders Croklaan naar Zaanstad betekent een impuls voor Techlands en voor de werkgelegenheid van de toekomst.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen