KPN en VodafoneZiggo halen telefoons uit winkels na overvallen

Foto: Piqsels / CC0

KPN en VodafoneZiggo halen smartphones uit hun winkels in de regio Amsterdam na een reeks overvallen. Hoe groot die ‘regio’ precies is willen de bedrijven niet kwijt. ‘Deze maatregel geldt voor filialen met een verhoogd risico op overvallen,’ aldus directeur consumentenmarkt Marcel de Groot van VodafoneZiggo.

‘De veiligheid van onze medewerkers en de klanten die onze winkels bezoeken staat altijd voorop,’ zegt De Groot. In verband met de zoveelste overval gisteren op een KPN-filiaal op het Bijlmerplein zoekt de politie drie mannen die tijdens de overval zwarte kleding en mondkapjes droegen. Na de overval vluchtten ze op twee scooters. Deze winkel blijft voorlopig helemaal gesloten.

Demonstratiemodellen

Volgens VodafoneZiggo zijn er zichtbare en onzichtbare maatregelen tegen winkeldiefstal en overvallen genomen. KPN liet weten te hopen dat het weghalen van telefoons ‘hopelijk’ een tijdelijke maatregel is. Zowel VodafoneZiggo als KPN laat weten dat klanten nog wel langs kunnen komen voor advies of om demonstratietoestellen te gebruiken en in de winkel een toestel kunnen bestellen. Ze kunnen alleen niet direct met een nieuwe telefoon naar buiten lopen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen