Van kermis uitgesloten exploitant wacht nog op vergoeding schade

Foto: Pixabay / Cor Gaasbeek

Een kermisexploitant die vorige maand met een vergunning voor een plekje op zak werd weggestuurd uit Zaandam omdat de standplaats aan de rand van de Prins Hendrikkade wegens instortingsgevaar onveilig zou zijn, heeft tot nu toe niets meer van de gemeente gehoord. De POV neemt het op voor de ondernemer en wil dat Zaanstad zorgt dat er snel een schadevergoeding komt.

Fractievoorzitter Harrie van der Laan trok er al eerder over aan de bel, omdat hij vindt dat de exploitant die ‘al meer dan 40 jaar op de kermis in Zaandam staat’ een betere behandeling verdient dan al meer dan een maand in onzekerheid verkeren over de financi√ęle afhandeling van het debacle. Van der Laan spreekt van ‘een zeer kleine ondernemer die door dit besluit op hoge kosten is gejaagd en geen omzet heeft kunnen draaien, uren is verloren en reiskosten heeft moeten maken, terwijl er een vergunning was verleend en hij was ingetekend op de indeling van de kermis’. Een andere plek op de Burcht bleek niet te regelen en de man is, zwaar teleurgesteld in Zaanstad, onverrichter zake naar huis gegaan.

Omgekeerde wereld

Dat gebeurde met de mededeling dat hij de kosten maar moest claimen bij de gemeente, wat Van der Laan niet lekker zit. Waarom moet de kermisexploitant actie ondernemen  en een rekening indienen, terwijl hij part noch deel heeft aan de situatie? Het is de gemeente die moet zorgen dat al diens onkosten vergoed worden, stelt de POV-voorman, die wethouder Hans Krieger aan zijn zij vond toen hij het bij hem aankaartte. Maar daar is het tot nu toe bij gebleven.

Aan lot overgelaten

Volgens de gemeente is het de organisator van de kermis, Buro de Kermisgids dat de zaak met de ondernemer moet regelen, waarna de rekening naar Zaanstad kan worden doorgestuurd. In de vertaling van Van der Laan: ‘De man wordt gewoon aan zijn lot overgelaten.’ Hij is daar ‘zeer ontstemd’ over en wil mede namens de gedupeerde exploitant en diens met hem meelevende collega’s weten waarom Zaanstad zich niet proactief opstelt in deze kwestie en die gewoon gaat regelen.

 

Reacties