Overeenstemming over heropening restaurant Ornina

Foto: Facebook / Restaurant Ornina

De gemeente en uitbater Bassel Kurdi van restaurant Ornina aan het Kuilpad in Zaandam zijn tot een akkoord gekomen over de afwikkeling van de claim van de ondernemer. Die raakte in grote financiële nood na een door burgemeester Jan Hamming opgelegde sluiting.

De komende maand worden de afspraken uitgewerkt in een vaststellingsovereenkomst die naar verwachting begin september naar de gemeenteraad zal worden gestuurd. ‘Begin dit jaar heb ik aangegeven dat ik graag een oplossing wilde voor deze situatie, die zeker niet de schoonheidsprijs verdiende van onze kant. De afgelopen periode zijn met grote regelmaat gesprekken gevoerd om te komen tot een oplossing die acceptabel is voor beide partijen. We hebben alles in samenspraak gedaan en hebben afgesproken: zorgvuldigheid voor snelheid te laten gaan,’ aldus Hamming in een memo aan de raad.

Nieuwe vergunningaanvraag

Volgens hem kunnen beide partijen zich vinden in de uitkomst. Hij is daar blij mee en ‘dankbaar voor de inzet en constructieve houding van beide partijen’. Kurdi laat via hetzelfde memo weten ‘opgelucht’ te zijn door de uitkomst: ‘Het heeft voor mij lang geduurd. Maar ik ben wel blij dat we eruit zijn gekomen. De komende tijd zal ik, samen met de pandeigenaar, verder werken aan het volledig maken van de vergunningaanvraag. Ook ben ik blij met de ondersteuning die ik komende periode krijg tijdens het starten van het nieuwe concept. Op die manier heb ik er vertrouwen in dat ik op deze prachtige plek opnieuw een mooie horecazaak kan opbouwen.’

Vergunning ingetrokken

Kudi raakte een jaar geleden de vergunning voor zijn restaurant kwijt als gevolg van enkele overtredingen van de sluitingstijden. Eerder was gebleken dat hij er ondanks een al jarenlang durende praktijk – ook onder zijn voorganger – eigenlijk geen feesten en partijen mocht organiseren. Na stevige kritiek uit de gemeenteraad en van het Ombudsteam van de plaatselijke PvdA besloot Hamming afgelopen november tot een nader onderzoek, waarna hij concludeerde dat de sluiting een disproportionele ingreep was geweest.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen