Fusie Graphit in Krommenie en Publiqare uit Veenendaal

Het nieuwe bedrijf gaat zich op een andere locatie vestigen.
Foto: Google Street View

De bedrijven PubliQare uit Veenendaal en Graphit in Krommenie bundelen hun krachten. Door deze fusie ontstaat de grootste IT-dienstverlener in Europa op het gebied van content orchestration: het plannen, creëren, managen en distribueren van (visuele) content. Alle medewerkers kunnen in dienst blijven.

De ondernemingen hebben samen meer dan 35 jaar kennis en ervaring met het optimaliseren van contentcreatie- en publicatieprocessen bij uitgevers, mediabedrijven en merken. De nieuw te vormen organisatie gaat een nog beter antwoord geven op de groeiende vraag naar geautomatiseerde processen. PubliQare heeft vestigingen in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, België en Portugal en richt zich op nationale en internationale uitgevers en mediabedrijven. Graphit richt zich vooral op de grote merken en uitgevers van magazines op de Nederlandse markt.

Toonaangevend

‘Dankzij de bundeling van krachten kunnen wij met onze innovatieve cloudoplossingen klanten nog beter helpen met hun digitale transformatie. Met de fusie zetten we een grote stap om de meest toonaangevende Europese speler te worden op het gebied van content orchestration. Met behulp van onze gemeenschappelijke softwareplatformen kunnen onze klanten veel efficiënter rijke visuele content maken en beheren voor hun websites, apps, social media, televisie en print,’ zegt partner en oprichter van PubliQare Jeroen Goemans in een persbericht.

Dirigent

Ronald Leusink, partner bij Graphit zegt daarin: ‘Nooit eerder was marketing zo bepalend voor de groei van een onderneming. Het palet aan mogelijkheden voor iedere marketeer om met z’n doelgroep te communiceren is bijna ongelimiteerd. Met de fusie bundelen we al onze kennis en ervaring om onze klanten nog beter te helpen. Een merk zonder georkestreerde contentcreatieprocessen is als een orkest zonder dirigent. Onze software platformen zorgen ervoor dat onze klanten die veel efficiënter kunnen inrichten, waardoor de effectiviteit van marketing en sales exponentieel zal groeien.’

Nieuwe naam, nieuwe plek

De directie van het nieuwe bedrijf wordt gevormd door de drie partners van PubliQare en Graphit, Jeroen Goemans, Hans Fermont en Ronald Leusink. Zij gaan de twee organisaties samenvoegen met als streefdatum 1 januari 2022. Het nieuwe bedrijf krijgt een nieuwe naam en zal zich ook op een nieuwe locatie gaan vestigen. In Krommenie is dat nu een markant Rijksmonument aan de Zuiderhoofdstraat: het oude raadhuis dat in 1706 werd gebouwd.

Reacties