PVV en POV: horeca compenseren voor kosten op de Dam

Foto: PVV /Peter van Haasen

PVV en POV zien ‘weinig beweging’ bij het college om de horeca schadeloos te stellen voor de erbarmelijke ondergrond van de terrassen op de Dam in Zaandam. De noodlijdende horeca heeft zelf duizenden euro’s moeten investeren om na de lockdown de gasten daar ‘op een fatsoenlijke en veilige manier’ te kunnen ontvangen.

De gemeente was al sinds 2016 ‘druk bezig met niets doen,’ aldus de fractievoorzitters Peter van Haasen (PVV) en Harrie van der Laan (Partij voor Ouderen en Veiligheid). De lockdown van de horeca was een uitgelezen kans om groot onderhoud te plegen op het horecaplein zonder al te veel overlast voor de ondernemers, maar toen dat uitbleef hebben die in arren moede de klus op hun terrassen zelf maar opgepakt.

Hart of hard?

 

 

 

Wethouder van Economische Zaken Hans Krieger liet in maart nog weten dat de malaise in de horecasector het college aan het hart gaat, maar ‘het enige ‘hart’ dat dit college openbaar getoond heeft is een projectie van een ‘hart’ op dertien gebouwen in en rond Zaanstad,’ foetert het duo in een motie die donderdag behandeld wordt. Dat project zou 15.000 euro hebben gekost en was volgens Van Haasen en Van der Laan beter besteed geweest als het in de horeca was gestoken.

Ook het komende jaar zal er nog geen onderhoud plaatsvinden op de Dam. De PVV en POV stellen nu voor dat de onkosten die horecaondernemers op de Dam hebben gemaakt door de gemeente worden vergoed.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen