Politiek neemt het op voor viskraam Saendelft

Foto: Flickr / Gerard Stolk

Democratisch Zaanstad en de Partij voor Ouderen en Veiligheid willen uitleg over de houding van de gemeente tegenover de mannen van viskraam Fish & Zo bij het winkelcentrum in Saendelft. Die moeten daar weg, terwijl de bewoners juist blij zijn dat er weer een vers visje te krijgen is in de eigen wijk.

DZ heeft het college schriftelijke vragen gesteld en de POV wil de verleende tijdelijke vergunning voor drie maanden en de afwijzing van een permanente standplaatsvergunning inzien. De gemeente verleende die laatste niet omdat de viskraam de doorgang naar het winkelcentrum zou belemmeren en omdat de kraam tot verrommeling van de omgeving zou leiden. DZ wil onder meer weten waarom het voor drie maanden kennelijk geen probleem was dat de ondernemers in de weg stonden.

Eerdere afwijzing

De eigenaren van de viskraam denken dat de afwijzing ermee te maken heeft dat tweeënhalf jaar geleden een andere visverkoper ook al eens een vergunning geweigerd werd. Maar op dat moment zat er ook nog een viswinkel in De Saen, en was de situatie dus heel anders.

De gemeente heeft liever een winkel dan een kraam, vertelden de eigenaren van Fish & Zo ook aan het Noordhollands Dagblad, dat erover publiceerde. DZ meent dat het hebben van een verkooppunt voor vis zwaarder zou moeten wegen dan de vorm waarin dit gegoten wordt en vraagt het college om de vergunningaanvraag nogmaals de beoordelen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen