Belgisch designlabel Serax met showroom in Oostzaan

Foto: Google Street View

Het Belgische designmerk Serax opent komende maand een nieuwe showroom in Oostzaan, bij het kantoor van Studio Piet Boon waarin ook de Piet Boon Kitchen & Dining, Living & Outdoor en Bathroom showrooms zijn gevestigd. Serax zal op afspraak te bezoeken zijn.

De makers van creatief porselein en keramiek, serviesgoed, glaswerk, meubels, bloempotten en verlichting zijn sinds de oprichting in 1986 uitgegroeid tot een multinational met meer dan 65 werknemers en een hoofdkantoor in Antwerpen. Het bedrijf is het geesteskind van de broers Serge en Axel Van Den Bossche, die begonnen met het verhandelen van bloempotten via de zaak van hun moeder. De connectie met de Oostzaanse ontwerper Boon is geen toevallige: hij zit onder meer achter de bekende Serax Volumes bloempot 36.

Serax investeert in Oostzaan – gemakshalve aangeduid als ‘Amsterdam’ – om de bekendheid op de Nederlandse markt te vergroten. ‘Naast onze classics, presenteren we er ook SS21 met oogstrelende nieuwe collecties,’ aldus het bedrijf, dat in 2014 onderscheiden werd met de Henry van de Velde Award, een zeer prestigieuze Belgische designprijs.

 

Reacties