AH wil toch niet in gesprek met protesterende boeren

Foto: Twitter / Elly van Amstel

Ook het distributiecentrum van Albert Heijn in Zaandam is vanmiddag korte tijd geblokkeerd door enkele tientallen protesterende boeren die voor de derde dag op rij actievoerden voor betere prijzen van de supermarkten. De blokkades hebben er volgens de NOS al toe geleid dat zowel Albert Heijn als Jumo bestellingen hebben moeten annuleren.

De actie in Zaandam startte rond 13.00 uur. Albert Heijn liet gisteren nog weten geen aanleiding te hebben om aan te nemen dat de protesterende boeren bij de distributiecentra van de supermarktketen agrariërs zijn met wie Albert Heijn samenwerkt. ‘Wij werken nauw samen met vaste Nederlandse boeren en telers. Boeren en telers met wie wij vaak al tientallen jaren samenwerken ook op het vlak van duurzaamheid en innovatie. We vinden het belangrijk dat iedereen in de keten een eerlijke boterham verdient. Nu en in de toekomst,’ meldde AH gisteren.’

Toch geen gesprek

Wij hebben de actievoerende boeren bij onze distributiecentra aangegeven met hen een gesprek aan te gaan. Onze inzet is om dit gesprek nog voor de kerstdagen te laten plaatsvinden.’ Dat voorstel ging vandaag van tafel: ‘Opnieuw blokkeren protesterende boeren één van onze distributiecentra. Albert Heijn gaat niet in gesprek met groeperingen die zich niet aan gemaakte afspraken houden,’ heette het nu. ‘De acties die de protesterende boeren houden belemmeren de bevoorrading van de winkels en de bezorging van online bestelde boodschappen, schaden de belangen van consumenten en brengen de voedselvoorziening in gevaar. Dat is onacceptabel, zeker in deze tijd.’ In juli dit jaar was er ook al een blokkade van het DC in Zaandam.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen