Wintertijd in Turkije: twee uur verschil met Nederland

Foto: Pixabay / Annca Pictures

ADVERTORIAL Het tijdverschil met Turkije loopt als in Nederland de wintertijd ingaat op tot twee uur. Komende zondag 25 oktober is dat weer zover, wat betekent dat de klok hier een uur teruggedraaid wordt.

In Turkije wordt de klok niet meer voor- of achteruit gezet. Het land handhaaft het hele jaar lang het zomeruur en verandert daarmee de factor van de tijdzone. Het doel van deze beslissing die in 2016 is genomen is om beter gebruik te maken van het daglicht, ook in de winter. Houd daar rekening mee als u in de winter naar en van Turkije vliegt. De vluchttijden (vertrek en aankomst) die worden weergegeven zijn altijd lokale tijden. Dus als u bijvoorbeeld om 11:00 uur Nederlandse tijd vliegt, betekent dat dat u qua Turkije tijd pas om 13:00 uur de lucht in gaat. Als u vervolgens aankomt en uw horloge geeft als Nederlandse tijd 14:00 uur aan, is het in Turkije al 16:00 uur.

Klok hier zaterdagnacht uur terug

Dit geldt uiteraard andersom ook voor uw terugvlucht naar Nederland. Houd hier rekening mee bij het plannen van uw dag, want niemand wil natuurlijk een vlucht missen. Iedere laatste zondag van oktober gaat de wintertijd in en gaat in de Eurpese Unie de klok in de nacht van zaterdag op zondag van 03:00 terug naar 02:00 uur. Daarmee is de 31 weken durende zomertijd dan weer voorbij. De wintertijd is eigenlijk de ‘gewone’ tijd en duurt vijf maanden, tot 28 maart 2021.

Wilt u in de winter nog heerlijk genieten van de winterzon en al het moois dat Turkije te bieden heeft? Of bent u op zoek naar vliegtickets Izmir of goedkope vliegtickets Istanbul? Kies dan voor een betrouwbare partner als reisorganisatie Triptime. Die biedt u namelijk altijd de laagste prijsgarantie.

 

Reacties