DekaMarkt in Koog aan de Zaan uitgeroepen tot de beste van allemaal

Foto: Twitter / Distrifood.nl

Het team van de DekaMarkt aan de Molenwerf in Koog aan de Zaan is uitgeroepen tot het beste dat de supermarkt in 2017 te bieden had.

Vorige maand gingen dertien teams bestaande uit twee juryleden op pad om de in de jaarlijkse verkiezing overgebleven veertien filialen van de supermarktketen te beoordelen. Gestreden werd ditmaal in vier categorieën. De winkel in Stompetoren won in de categorie ‘buurtsuper’; die in de Schalkwijkerstraat in Haarlem behaalde de eerste plaats in de categorie ‘supermarkt’ en Koog aan de Zaan stak er bovenuit in de categorie ‘grote supermarkten’.

Met de hoogste score op de jurydag won deze laatste vestiging ook de titel DekaMarkt van het jaar.

Vijf provincies

DekaMarkt zit in Noord-Holland, Zuid-Holland, Gelderland, Overijssel en Flevoland. De oprichter was Dirk Kat, die in 1941 een kruidenierszaak begon in Velsen-Noord. Sinds 2008 maakt de keten samen met de bedrijven van Dirk van den Broek deel uit van de fusieonderneming Detailresult Groep N.V.

Sinds 1969 werd voor een aantal filialen in de Zaanstreek de naam DekaMarkt geïntroduceerd. Die naam werd vanaf 1986 voor elke vestiging worden ingevoerd. Deka is afgeleid van de initialen van Dirk Kat.

Reacties

Cookieinstellingen