VVD ziet wel wat in winterterrassen als reddingsboei

Straks Glühwein en warme chocolademelk in plaats van een gekoeld drankje?
Foto: Wikimedia / Wheeler Cowperthwaite

De VVD ziet wel wat in het plan van onder andere Purmerend om ditmaal een groot winterterras toe te staan en zo de steun aan de horeca voort te zetten. Raadslid Annemarie van Nieuwamerongen vraagt het college morgenavond hoe dat daar tegenover staat.

Misset Horeca meldde onlangs dat steeds meer horecaondernemers hun terras ook in de winter openen om er het jaarrond profijt van te hebben. Dat betekent volgens de specialisten op het gebied van horeca meer dan zorgen voor verwarming of een paar dekentjes op de stoelen leggen: de ondernemer moet zorgen voor ‘winterse gerechten, warme dranken en een warme aankleding’ met comfortabel meubilair, windschermen, overkappingen, terrasverwarmers en vuurkorven. Producent van terrasverwarmingen Eurom ziet een grote stijging in het aantal aanvragen vergeleken met vorig jaar. ‘De toename is meer dan aanzienlijk. Sinds twee à drie maanden hebben we flink moeten anticiperen op de levervoorraad,’ aldus het bedrijf bij RTL Nieuws.

Fietsverbod

Rosa, de Partij voor de Dieren en de ChristenUnie zullen die zeker niet willen in de ‘terrasuitbreidingsgebieden’ in Zaandam, want ze kijken in verband met het fietsverbod dat daarvan het resultaat was nu al reikhalzend uit naar 1 november, als de huidige regeling afloopt. De drie partijen probeerden gisteren met een motie per direct van het fietsverbod af te komen, maar kregen hun collega’s niet mee. Wethouder Hans Krieger liet zich bij die gelegenheid niets ontglippen over terrassen in de wintermaanden.

Reacties