5G-netwerk van T-Mobile vanaf vandaag beschikbaar

Foto: Pixabay / Mohamed Hassan

Vanaf vandaag is het 5G-netwerk van T-Mobile Nederland ook in Zaanstad beschikbaar. Inwoners en bedrijven van de gemeente krijgen er in de komende dagen toegang toe.

Zaanstad beschikt binnen een aantal dagen over het T-Mobile 5G-netwerk. Daarmee stapt de gemeente samen met het grootste deel van Nederland in een nieuwe fase van mobiel internet. Eind dit jaar is het 5G-netwerk van T-Mobile landelijk dekkend. 5G biedt mogelijkheden voor slimmere steden en dorpen (zogenoemde smart cities) waar alle inwoners, lokale ondernemers en organisaties profijt van kunnen hebben, bijvoorbeeld in de vorm van slimme verkeerslichten die zorgen voor een betere verkeersdoorstroming tijdens het spitsuur en waardoor bijvoorbeeld ambulances en de politie sneller op de plek kunnen zijn waar ze moeten zijn. In steden die logistieke problemen ervaren met parkeren en files kunnen slimme sensoren helpen de infrastructuur te verbeteren.

Internet of Things

Leon Toet, directeur zakelijke markt van T-Mobile noemt optimale connectiviteit ‘onmisbaar in de gedigitaliseerde samenleving’. ‘Ook voor de lokale economie in Zaanstad. Het nieuwe 5G-netwerk ondersteunt het Internet of Things en andere digitale technologie├źn. Dat biedt nieuwe kansen voor startups, bedrijven, scholen en overheidsorganisaties. We nodigen hen dan ook van harte uit samen met ons te ontdekken welke innovaties en technologie├źn voor hen kunnen werken om een volgende stap naar de toekomst te maken. De mogelijkheden voor ondernemers in Zaanstad zijn eindeloos.’

Abonnementen

In de komende dagen krijgen klanten met een T-Mobile Unlimited en Unlimited Plus abonnement en een geschikt 5G-toestel automatisch toegang tot het 5G-netwerk van T-Mobile. Gebruikers met een T-Mobile Go abonnement zonder Unlimited kunnen de 5G-toegang als optie toevoegen aan hun abonnement. Het nieuwe netwerk biedt ondernemers mogelijkheden voor ‘nieuwe innovatieve en laagdrempelige IoT-toepassingen‘.


Reacties