Twee keer per dag Zaanferry tussen Wormerveer en Zaandam

Foto: Rederij Lee

De Zaanferry tussen Wormerveer en Zaandam en vice versa is met een sterk aangepaste dienstregeling weer in de vaart genomen en er zijn nog geen aanpassingen aangekondigd. Er wordt gevaren van dinsdag tot en met zondag.

Aan boord gelden de veiligheidsmaatregelen van het RIVM. Dat beketent dat er maximaal 30 mensen aan boord mogen zijn, die anderhalve meter afstand van elkaar houden. Er is handgel beschikbaar en de boot wordt periodiek schoongemaakt. Reserveren is noodzakelijk en kan hier. Er wordt voorlopig niet gestopt bij de haltes Verskade en Batavia, tenzij dat van tevoren is aangevraagd en ook aanmeren bij de Zaanse Schans is nog niet toegestaan. Wie daar toch naartoe wil moet de laatste informatie over de mogelijkheden navragen aan boord van de Zaanferry.

De boottocht begint in Wormerveer om 12:00 en 16:00 uur en eindigt aan de Westzijde. Wie verder wil naar Amsterdam Centraal moet 500 meter lopend overbruggen tot aan de steiger bij het Zaantheater, waar kan worden overgestapt op de grotere Elly Glasius voor het tweede deel van de reis naar de hoofdstad. De Elly vertrekt om 09:00, 13:00 en 17:00 uur naar Amsterdam.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen