Presentatie Zaans Regenboogbier op 5 juni in Lab-44

Foto: Flickr / Taz

De eerste ZaanPride en alle feestelijkheden en activiteiten daar omheen mogen dan zijn uitgesteld tot volgend jaar, dat geldt niet voor het Zaans Regenboogbier van Brouwerij Hoop in Zaandijk. Op vrijdag 5 juni wordt het eerste flesje met de drank met de naam Mon Cherry aangeboden aan wethouder Gerard Slegers.

 

 

 

 

‘Een heerlijk fris biertje met een vleugje kers, perfect voor een mooie zomerse dag,’ zo wordt het exclusieve bier beschreven door de makers. De flessen krijgen een speciaal ontworpen wikkel ter ondersteuning van de LHBTIQ+-gemeenschap in Zaanstad en voor het vergroten van hun zichtbaarheid. ‘Het is daarmee een pleidooi voor vrijheid, diversiteit en inclusie,’ aldus De Zaanse Regenboog. De wikkel van de limited edition zal ongetwijfeld een collectorsitem worden. ‘Een charmant, fris en vrolijk karaktervol bier met een inclusieve en kleurrijke smaakbeleving. Gebrouwen in vrijheid en diversiteit om omarmd van te genieten onder een stralende Zaanse Regenboog. Samen sterk tot wij weer samen zijn,’ zo luidt de tekst op het label.

Presentatie in Lab-44

Wie bij de presentatie van Mon Cherry aanwezig wil zijn moet snel zijn, want wegens de coronamaatregelen is het aantal mensen dat om 16:00 uur kan worden ontvangen in Lab-44 aan de Middenweg 44 op het Hembrugterrein zeer beperkt. Voor reserveringen kunt u terecht bij Brouwerij Hoop, [email protected] Daar moet u ook zijn voor bestellingen van het bijzondere bier. De eerste Zaanse Regenboogparade staat inmiddels op de kalender voor zaterdag 12 juni 2021, dwars door het centrum van Zaandam.

Reacties