Kleinere zaterdagmarkt in Zaandam op 4 april

Foto: Pixabay / Ulrike Leone

De weekmarkten zijn vanaf zaterdag 4 april weer deels open, aldus de Facebook-pagina De Zaanse Markten. De gemeente heeft het bericht inmiddels bevestigd.

 

 

Zaanse Markten meldde al dat alleen de kramen van een aantal ondernemers van de foodafdeling aanwezig zullen zijn en dat het aantal medewerkers daarin wordt beperkt. Er mag geen koopwaar vóór de kraam staan, er mag ter plekke niets geconsumeerd worden, alle producten dienen verpakt meegegeven te worden en er staan alleen ondernemers aan de buitenrand. De anderhalve meter afstand die klanten tot elkaar moeten bewaren zal uiteraard gehandhaafd blijven.

De weekmarkten in Zaandam en Wormerveer werden eerder door de gemeente verboden omdat ze een te groot coronarisico zouden vormen, maar in omliggende gemeenten en elders in het land gingen ze in afgeslankte vorm wél door. Wellicht dat de daar opgedane positieve ervaringen tot een versoepeling van het beleid in Zaanstad hebben geleid. Democratisch Zaanstad stelde er eerder deze week nog vragen over.

Reacties