Ook hesjes voor vakkenvullers van Albert Heijn

Foto: Albert Heijn

Albert Heijn verstrekt de komende dagen opvallende hesjes aan vakkenvullers met daarop de oproep om voldoende afstand te houden. Op de achterzijde van de hesjes staat de tekst ‘We doen het samen. Hou voldoende afstand’.

Eerder vandaag meldden we al dat ook DekaMarkt een dergelijke maatregel neemt voor al het winkelpersoneel in de 81 filialen. Directeut Marit van Egmond schreef eerder al aan alle klanten waarvan het e-mailadres bekend is een brief waarin ze werden bedankt ‘voor de steun die alle caissières en vakkenvullers in onze winkels van u krijgen’. ‘Ik denk dat iedereen zich op dit moment bewust is van de vitale rol die supermarkten spelen in het dagelijks leven. Voedsel is een eerste levensbehoefte en onze collega’s in de distributiecentra, bij transport en in de winkels doen er alles aan om ervoor te zorgen dat u uw dagelijkse boodschappen kunt doen. Ik realiseer me dat onze winkels er afgelopen week anders uitzagen dan u van ons gewend bent. De vraag is zo groot, dat wij meer tijd nodig hebben om winkels weer goed gevuld te krijgen. Ook bij de bezorging van boodschappen zien we grote drukte,’ schreef de topvrouw een paar dagen geleden.

Veiligheid voor alles

‘Help onze collega’s alstublieft om hun werk op een veilige manier te doen. Dat betekent: kom zoveel mogelijk alleen naar de winkel, houd rekening met anderhalve meter afstand, gebruik bij voorkeur handscanners en/of reken af bij onze zelfscankassa’s en betaal zoveel mogelijk met uw pinpas of mobiele telefoon. Wij hebben deze week plexiglas schermen geplaatst bij kassa’s en de servicebalie. Zo zorgen we voor een veilige werkplek voor onze caissières en een veilige winkelomgeving voor u.’ De hesjes moeten nog eens extra aandacht vragen voor de oproep om overal op een veilige afstand bij elkaar uit de buurt te blijven.

 

Reacties