Minder zitplaatsen McDonald’s; contactloos betalen McDrive

De vestiging bij het Zaans Medisch Centrum wordt momenteel verbouwd en vergroot.
Foto: Twitter / Silko Beekman

McDonald’s neemt maatregelen in alle restaurants in Nederland vanwege het nieuwe coronavirus. Het aantal zitplaatsen wordt beperkt en er wordt vaker gesopt. De vestiging van de fastfoodketen aan de Koningin Julianaweg in Zaandam merkt vooralsnog niets van de aanpassingen: die wordt momenteel grondig verbouwd en uitgebreid en gaat naar verwachting op 4 april weer open met 90 extra zitplaatsen.

De (dubbele) McDrive bij het Zaans Medisch Centrum gaat al op 25 maart weer open voor automobilisten en fietsers, die er dan net als in de rest van de vestigingen alleen nog contactloos zullen kunnen afrekenen. De medewerkers van McDonald’s gaan handschoenen dragen bij elke betaling en vermijden fysiek contact. Directeur Erwin Dito van McDonald’s Nederland kondigde de maatregelen vandaag aan in een paginagrote advertentie in De Telegraaf. ‘Ook in deze onzekere tijden kunt u op ons rekenen. We volgen nauwlettend de adviezen van het RIVM. Daarom nemen we een aantal maatregelen, ter bevordering van uw veiligheid en die van onze medewerkers, waarbij we uw medewerking vragen.’

Stormhoek

Hij roept klanten op zoveel mogelijk gebruik te maken van de McDrive of McDelivery en een bestelling in het restaurant mee te nemen en niet ter plekke op te eten. Ook dienen bezoekers aan het restaurant zoveel mogelijk contactloos te betalen. Dat geldt dus ook voor de McDonald’s-vestiging aan de Stormhoek. De oproep om het restaurant zelf zoveel mogelijk te mijden betekent dat ouders met kinderen die graag games spelen op de Magic Floor op de eerste etage zich ook nog eens achter de oren moeten krabben voordat ze besluiten om een bezoek aan de zaak te brengen. 

 

 

 

Reacties