Nieuwe directeur moet Vrijbuiter naar zwarte cijfers leiden

Foto: Vrijbuiter

Ivo Richaers is begonnen als algemeen directeur van de verlies lijdende kampeerwinkelketen Vrijbuiter. Hij volgde Steven de Raat op, die aanblijft als adviseur.

Steven de Raat was bijna vier jaar topman van Vrijbuiter. Hij verwachtte eind vorig jaar nog dat het concern in 2016 voor het eerst in jaren weer zwarte cijfers zou schrijven. Uit de jaarrekening over het boekjaar tot en met september vorig jaar blijkt echter dat er nog een verlies van 22.000 euro is geschreven. Het verlies liep tussen 2013 en 2016 wel sterk terug.

Verder werd onder leiding van De Raat in de winkel aan de Stormhoek in Zaandam het ‘2.0-concept’ gelanceerd. De Raat sprak vorig jaar van ‘een sterk verouderde fomule’ bij Vrijbuiter omdat er te lang te veel was gefocust op de uitbreiding van het aantal filialen. Zowel voor de schermen (winkels en online verkopen) als daarachter (ict-systemen) ging de zaak op de schop.

Beleving

De transformatie van de in 2012 geopende Zaandamse vestiging hield onder meer in dat de presentatie van het assortiment tenten en kampeeraccessoires veel meer op beleving gericht werd. Er kwam gras, er werden grote wanden geplaatst, er werd een nieuwe kinderafdeling inclusief speelmeubel ingericht en een horecagelegenheid ingebouwd. Ook op het gebied van outdoor werd een inhaalslag gemaakt: ‘Ik denk dat we nu op het gebied van camping en outdoor een grotere schoenencollectie hebben dan wie ook in Nederland,’ zei De Raat vorig jaar.

Vrijbuiter heeft ook vestigingen in Roden, Gouda en Roermond. De vernieuwingen die ook in de andere filialen worden doorgevoerd worden voor een belangrijk deel gefinancierd door Navitas, het investeringsvehikel van de familie Zeeman en sinds 2013 grootaandeelhouder van Vrijbuiter.

De meest recente actie van Vrijbuiter is een korting op een nachtje kamperen in het Olympisch Stadion in Amsterdam, van zaterdag 12 augustus rond 17:00 uur tot zondag 13 augustus om 10:00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen