Netwerkcafé over de kansen van de digitalisering

Maandelijks doen werkzoekende 50-plussers nieuwe energie en ideeën op bij het Netwerkcafé Zaanstad.
Foto: Winette Pengel

Voor werkloze 50-plussers is het ondanks de krapte op de arbeidsmarkt nog steeds moeilijk om aan de slag te komen. Een aantal van hen heeft daarom de handen ineengeslagen en organiseert maandelijks het Netwerkcafé Zaanstad: een bijeenkomst waarop zo’n 100 mensen samen proberen de weg naar werk te vinden. Het thema van 21 februari is Kies je pad!

Gerard Keetman van Business Anno Morgen leidt de bijeenkomst in: ‘De wereld om ons heen verandert in een steeds sneller tempo als gevolg van de digitale revolutie en deze revolutie brengt zowel kansen als bedreigingen met zich mee.’ Tijdens het Netwerkcafé zal het gaan over de kansen: ‘Die moet je willen en kúnnen zien.’ Met deze kansen in het achterhoofd kunnen deelnemers tijdens zes workshops inspiratie opdoen om hun pad naar leuk werk of een eigen onderneming te kiezen: hoe kun je op een andere manier naar je huidige situatie kijken en stappen nemen in de voor jou goede richting, hoe kun je je lichamelijke en mentale weerbaarheid vergroten, hoe breng je de veranderingen in de wereld in kaart en welke kansen bieden die veranderingen voor jou en hoe versterk je jouw uitstraling. En ook: kies eens het avontuurlijke pad.

Deelname gratis

Deelnemers uit de wijde omgeving van Zaanstad zijn vrijdagochtend 21 februari vanaf 09:00 uur welkom in het Zaantheater aan de Nicolaasstraat 3 in Zaandam. Het programma start om 09:30 uur en eindigt om 13:00 uur. Deelname is gratis. Zoals altijd maakt netwerken onderdeel uit van het programma, want langs die weg komen 50-plussers echt het beste aan tafel bij een werkgever of opdrachtgever. Belangstellenden kunnen zich hier aanmelden. Netwerkcafé Zaanstad is een activiteit van de Stichting Werken voor Elkaar, een platform van 50-plussers op weg naar nieuw werk of het ondernemerschap.

 

Reacties