Treinreis Amsterdam – Londen wordt een uur korter

Een Eurostar op Amsterdam Centraal.
Foto: Flickr / Pjedro22

Treinreizigers reizen vanaf 30 april met de Eurostar rechtstreeks van Amsterdam naar Londen. De rechtstreekse verbinding vanaf Rotterdam volgt op 18 mei. De grenscontroles richting het Verenigd Koninkrijk in Brussel komen te vervallen en worden verplaatst naar de beginstations, wat ongeveer een uur reistijd scheelt. Tickets voor de directe reis zijn vanaf 11 februari te koop.

Sinds 2018 rijdt de hogesnelheidstrein al rechtstreeks van Londen naar Rotterdam en Amsterdam, maar in omgekeerde richting moeten reizigers nu nog overstappen in Brussel. De reistijd van centrum Amsterdam naar hartje Londen bedraagt straks ongeveer vier uur. Vanuit Rotterdam naar Londen wordt dat ongeveer drieƫnhalf uur. De ticketprijzen beginnen bij 40 euro. Er zijn momenteel al drie rechtstreekse treinen vanuit het VK naar Nederland. De directe heenreis van Nederland naar Londen start met twee rechtstreekse treinen per dag, om te groeien naar een derde en vervolgens een vierde trein. In 2021 willen de NS vijf hogesnelheidstreinen per dag naar Londen hebben bereikt. Een treinreis tussen Amsterdam en Londen stoot per passagier 80 procent minder CO2 uit dan een vlucht tussen beide hoofdsteden.

Succesvolle verbinding

‘Brexit of niet, Londen komt vanaf 30 april toch dichterbij. Treinreizigers reizen met Eurostar straks in vier uur van centrum Amsterdam naar hartje Londen. Het succes van de bestemmingen Brussel en Parijs bewijzen het al en daar komt vandaag Lon refereerde aan het succes van de verbinding: ‘Onze treinen tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk zijn erg populair gebleken met meer dan een half miljoen reizigers sinds de lancering. Onze volledig rechtstreekse treinverbinding betekent een belangrijke vooruitgang voor de hogesnelheidstrein en biedt reizigers een comfortabel en milieuvriendelijk alternatief voor de luchtvaartmaatschappijen op een van Europa’s drukste recreatieve en zakelijke routes.’

Reacties