Nieuwe locatie BC Works Dagbesteding Assendelft officieel geopend

Foto: Google Street View

BC Works Dagbesteding in Assendelft opende gisteren officieel de nieuwe locatie achter de stolpboerderij aan de Dorpsstraat 58 in Assendelft. Wethouder Songül Mutluer knipte samen met een cliënt het lintje door. De dagbesteding werd in juli 2012 gestart door Linda van den Berg en Paul Constant, twee bevlogen mensen met een ruime ervaring in de verstandelijk gehandicaptensector, de jeugdzorg en het kinderwerk.

BC Works zet zich in voor jongeren, jongvolwassenen en volwassenen met een verstandelijke handicap, jongeren uit het speciaal of praktijkonderwijs en jongeren die een leerontheffing hebben. Er zijn een houtwerkplaats, een moestuin en een keuken gevestigd waar de deelnemers hun talenten kunnen ontwikkelen in een veilige omgeving. Er worden activiteiten aangeboden zoals het maken van vogelhuisjes, naambordjes en tuinmeubelen en het verzorgen van de moestuin, kippen, schapen en andere dieren, allerhande werkzaamheden op en rond het erf, het maken van vogelvoer en kook- en schoonmaakactiviteiten. Ook bewegen en knutselen krijgen ruime aandacht.

BC Works Dagbesteding heeft een capaciteit voor in totaal twaalf deelnemers per dag, verdeeld over de hout-, tuin- en keukengroep en is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 16:00 uur.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen