Uitgever De Zaankanter en De Krommenieër vraagt faillissement aan

Foto: Pixabay / Anaterate

Uitgeverij BDU Media Noord-Holland heeft faillissement aangevraagd. Tot het concern behoren onder andere de nieuwsbladen De Zaankanter (twee edities) en De Krommenieër.

Koninklijke BDU Media nam 1 juni 2017 nog 47 titels over van de Holland Media Combinatie, de regionale dochter van de Telegraaf Media Groep (TMG), maar voor vijftien titels van de in Barneveld gevestigde uitgever dreigt het doek nu gaan vallen. De 34 personeelsleden zijn vandaag ingelicht. Alle werkzaamheden zijn per ditect gestaakt, aldus uitgever Heiko Imelman later vandaag. Ook elders in het bedrijf zullen ontslagen vallen door het bankroet van de in Alkmaar gevestigde BV. Zo zullen banen verdwijnen in de drukkerij. Rodi Media (uitgever van onder meer het Zaans Stadsblad en Zaanstreek op Zondag) blijft nu als enige grote maker en verspreider van huis-aan-huiskranten over. Dat bedrijf meldde vandaag de ondergang van de concurrent.  

BDU Media liet afgelopen mei nog weten voor enkele huis-aan-huis-kranten een ‘vriendenactie’ te starten en om lezers te vragen een titel eenmalig of maandelijks financieel te steunen. Het niet langer mogelijk om de gratis uitgaven enkel uit advertenties overeind te houden, liet de uitgever toen weten. De Noord-Hollandse titels werden niet uitgekozen om mee te doen aan het experiment.

Reacties