Plantenasiel onderdak samen met atelier Aluminium Kunst

Foto: Pexels / Scott Webb

Zaanstad heeft sinds kort een plantenasiel bedoeld voor alle kamerplanten die verwaarloosd worden, half dood zijn of om elke andere reden dan ook niet langer gewenst zijn. Ze zullen worden verzorgd en waar mogelijk opnieuw tot leven worden gebracht tot er een plek is gevonden waar de wel welkom zijn. Het asiel is samen met kunstatelier Aluminium Kunst gevestigd in The Savage Jungle aan de Westzijde 96 in Zaandam.

Er worden nog vrijwilligers gezocht om het groene asiel samen met oprichtster Saskia van Braam – ofwel Saskia Savage – te runnen. De planten kunnen worden geadopteerd of gekocht door particulieren maar ook door winkels, studio’s en kantoren. Er wordt ook nog een vrijwilliger met kennis van tuinplanten gemist. Het asiel haalt planten op, maar ze kunnen ook naar de winkel gebracht worden. Donaties voor potgrond, perliet, kokosgrond en binnen- en buitenpotten zijn eveneens welkom, net als dergelijke giften in natura. Vooralsnog worden alleen kamerplanten aangenomen, omdat er nog geen plek is voor tuinplanten. De Savage Jungle Shop gaat in de toekomst specifieke planten verkopen zoals Anthuriums, Alocasia’s en Philodendrons. Wie ter verzorging een kamerplant wil adopteren kan zich aanmelden via de Facebookpagina van het Plantenasiel Zaanstad. Bij elke adoptieplant wordt een dossier waarin onder andere de naam en verzorgingstips staan meegeleverd. Het asiel is ook te volgen via Instagram.

Aluminium Kunst

Aluminium Kunst is een nieuw initiatief van Vincent de Winter en Jeffrey Kruijswijk, die eerder al Kringloop Re-circle oprichtten. Sinds augustus zijn de deuren van het kunstatelier geopend. Dat heeft betaalbare schilderijen, ideaal om het interieur een boost te geven of om cadeau te geven.  

 

 

Reacties