Documentaire belicht pretpark van Tony’s Chocolonely in Zaandam

Een beeld uit de documentaire van Ziggo.
Foto: Ziggo / YouTube

In de nieuwste aflevering van de documentaireserie Uitblinkers in Zaken van Ziggo Zakelijk staat Tony’s Chocolonely centraal en met name de chocoladefabriek met achtbaan die in 2021 de deuren moet openen in Zaandam. Chief Chocolate Officer Henk Jan Beltman vertelt er geestdriftig over, onder andere in het afgelopen mei door het bedrijf aangekochte pakhuis De Vrede aan het Noordzeekanaal dat de spil van het chocoladepretpark moet worden.

Tony´s werd gesticht uit ideële overwegingen: alle slavenarbeid in de cacao-industrie de wereld uit. In Zaandam moet dat verhaal op een aansprekende manier verteld worden voor een breed publiek, dat er op een minder in het oog springende manier wellicht geen kennis van zou nemen. Beltman steekt er zijn hele vermogen in, zo vertelt hij, ondanks de aanzienlijke financiële risico’s: ‘Een beetje failliet of helemaal failliet, dat maakt dan ook geen reet meer uit.’

De documentaire staat online op de YouTube-pagina van Ziggo en bestaat uit vier delen. U kunt hem hier bekijken. Een korter filmpje staat hieronder. Er werd toen nog gedacht aan Amsterdam als vestigingsplaats. 

 

 

 

Reacties

0