Ook garage Fakkert in Zaandam ten onder

Foto: Google Street View

Ook garage Fakkert in Zaandam is gisteren door de rechtbank failliet verklaard, nadat de vestiging vorige week nog leek te ontsnappen aan het lot dat de zusterbedrijven in Schagen en Zwaag trof. Die werden op 3 juli al bankroet verklaard.

De garage aan de Kleine Tocht in Zaandam is meegezogen in het conflict dat Fakkert de kop heeft gekost: een ruzie met Hyundai over het oneigenlijk gebruik van het logo van de Zuid-Koreaanse autofabrikant nadat de samenwerking tussen beide partijen was verbroken. Fakkert trok uiteindelijk in hoger beroep aan het kortste eind en werd veroordeeld tot een schadevergoeding van 114.000 euro. De vestiging in Zaandam was niet bij dat conflict betrokken, maar door de ondergang van de beide andere garages bleek er na een herschikking van de middelen geen geld meer te zijn voor de betaling van het Zaandamse personeel.

Eerder werd al bekend dat de garagebedrijven in Schagen en bij Hoorn mogelijk een doorstart krijgen met een nieuwe eigenaar. Dat is ook voor de Zaandamse onderneming niet uitgesloten. Voorlopig liggen alle activiteiten echter stil. Als curator is aangesteld mr Alexander Claus van Tanger Advocaten in Alkmaar. 

 

Reacties