Gigantische verschillen in loon oud en nieuw Hema-personeel

Het Hema-filiaal op de Gedempte Gracht in Zaandam.
Foto: Google Street View

Nieuwe collega’s die hetzelfde werk doen maar 700 tot bijna 1000 euro per maand minder verdienen. Dat gaat gebeuren bij Hema, volgens de nieuwe CAO die het bedrijf is overeengekomen met vakbond CNV. De FNV deed niet mee, omdat de afspraken over lagere lonen voor nieuwe werknemers tegen de principes van de bond voor gelijk loon bij gelijk werk ingaan.

Een winkelmedewerker kon onder de oude CAO maximaal 2766 euro bruto per maand verdienen en dat wordt 2055 euro. Een filiaalmanager kreeg voorheen maximaal 4158 euro salaris per maand en dat wordt teruggeschroefd naar 3148 euro. Ook de onregelmatigheidstoeslagen zijn aangepast. Bestaande medewerkers worden niet gekort op hun salaris. Bij Hema werken in totaal 19.000 mensen, maar daar zitten ook de werknemers in het buitenland en het personeel van franchisenemers bij. Voor hen geldt de CAO niet.

Nieuwe eigenaar

Multimiljonair Marcel Boekhoorn nam de van oorsprong Nederlandse warenhuisketen eind vorig jaar over van het Britse investeringsfonds Lion Capital. Boekhoorn verdiende zijn fortuin met de aan- en verkoop van telecommaatschappij Telfort.

 

Reacties

0