Volop interesse in failliete Op = Op Voordeelshop

Foto: Google Street View

Er hebben zich al meerdere potentiële kopers gemeld voor de failliet verklaarde retailketen Op = Op Voordeelshop en de verwachting is dat daar de komende dagen nog meer bijkomen. Dat zei curator Ynze Talstra van het in Peize gevestigde bedrijf tegen RTV Noord.

De curatoren zeggen alles op alles te zetten om een goede overnamekandidaat te vinden. Over de schuldenlast van het bedrijf willen ze nog niets kwijt, omdat het personeel en de winkels die gewoon doordraaien nu voorrang hebben. ’De winkels blijven voorlopig open en we doen ons best om de lonen van de medewerkers te laten doorbetalen.’ Ook een onmiddellijk punt van aandacht is de toekomst van de tien filialen van franchisenemers die buiten het faillissement vallen, maar wel bevoorraad moeten worden. Op = Op Voordeelshop is gisteren failliet verklaard.

Hoge Raad

BNR meldt vandaag dat een snelle doorstart van bankroete ketens met winkels van veel verschillende eigenaren lastiger is geworden na een uitspraak van de Hoge Raad, die pandeigenaren een grotere rol toebedeelt in dit soort zaken. Zij mogen de doorstart blokkeren als een curator zonder toestemming van de verhuurder de winkelruimte wil doorschuiven naar de nieuwe partij. Een curator wordt nu persoonlijk aansprakelijk gesteld als hij het pand toch onderverhuurt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen