Season Flowers nu gecertificeerd als duurzame bloemist

Foto: Season Flowers

De twee zaken van bloemenarrangeurs Maikel en Wendy Mulder in Zaandam en Amsterdam zijn gecertificeerd door het keurmerk Barometer Duurzame Bloemist. Season Flowers haalde binnen enkele maanden de zilveren status binnen en wil nu op weg naar goud.

De eigenaren kunnen inmiddels al wel de garantie geven dat zij duurzaam ondernemen en een percentage van hun bloemen en planten duurzaam inkopen. De duurzaamheidscertificering is voor de zakelijke klanten een must. Wij leveren bijvoorbeeld veel aan hotels, die vaak werken met gecertificeerde leveranciers,’ aldus Maikel Mulder in een persbericht. Hij noemt het belangrijk om duurzaam bezig te zijn: ‘Alle beetjes helpen en hopelijk stimuleert het collega-ondernemers dit ook te doen.’ Juist als je voor zo’n certificering gaat, word je volgens hem met de neus op de feiten gedrukt. Zo wordt in bloembinderijen bijvoorbeeld nog steeds veel chloor gebruikt, terwijl dat niet meer van deze tijd is.

‘Met het hele team hebben we dit voor elkaar gebokst’, zegt eigenaar en bloemist Maikel Mulder.

‘Groene’ planten en bloemen

Barometer-bloemisten maken verder onder meer gebruik val ledverlichting, hebben een groene energieleverancier en kopen folie, papier en tasjes in die milieuvriendelijker zijn. Het percentage duurzamere bloemen en planten dat Season Flowers in huis heeft is 35 tot 40 procent. Voor de gouden status moet dat meer dan 50 procent worden.

 

 

 

Reacties