Uitstel van betaling Intertoys: toekomst ongewis

De winkels, zoals deze in Koog aan de Zaan, blijven - voorlopig - open.
De winkels, zoals deze in Koog aan de Zaan, blijven - voorlopig - open.
Foto: Google Street View

Marktleider Intertoys heeft van de rechter uitstel van betaling gekregen voor zijn Nederlandse activiteiten. De keten van speelgoedwinkels voert ‘aanhoudende zware marktomstandigheden’ aan voor de malaise.

Op basis van een uitgebreide analyse komt Intertoys tot de conclusie dat een stevige herstructurering van de huidige organisatie noodzakelijk is’, meldde het bedrijf gisteren. Tijdens de surseance van betaling blijven de winkels open, maar de onzekerheid voor personeel en franchisenemers is groot. Bij de voormalige Blokker-dochter werken ruim 3200 mensen. Intertoys is nu eigendom van de Britse investeringsmaatschappij Alteri Investors.

Internet en concurrentie

ABN Amro meldde afgelopen oktober dat inmiddels al bijna de helft – 48 procent – van alle speelgoed online wordt gekocht bij bedrijven als Bol.com en Amazon en in de winkelstraat kiezen consumenten veelal voor discounters als Action, Kruidvat en Flying Tiger. In tien jaar tijd zou de verkoop van speelgoed bij Intertoys zijn gehalveerd. In Zaanstad heeft de keten vier vestigingen: aan de Zaanweg in Wormerveer, de Raadhuisstraat in Koog aan de Zaan, de Zuiderhoofdstraat in Krommenie en de Gedempte Gracht in Zaandam.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen