Twee doden op vluchtstrook A9 veroorzaakt door Uber-chauffeur

Foto: Flickr

De man die begin januari met zijn taxi betrokken was bij het ongeluk op de vluchtstrook van de A9 waarbij een vader (64) en dochter (33) uit Amsterdam om het leven kwamen reed op dat moment voor Uber. Dat maakt dat in anderhalve maand tijd vier mensen het leven lieten als gevolg van Uber-rijders.

Volgens de website Taxi Pro heeft Uber bevestigd dat het om een van de chauffeurs van het techbedrijf gaat. De twee slachtoffers stapten op 3 januari rond 20:15 uur uit hun auto die ze met panne op de vluchtstrook hadden gezet en werden daar pal daarop door de taxi geschept. Eerder werd al bekend dat de chauffeur die hen aanreed cannabis had gebruikt. Er is geen melding gemaakt van passagiers in de taxi. Het politieonderzoek naar de precieze gang van zaken is nog niet afgerond.

Taxi rijdt door na ongeval

Gisteren raakte in Amsterdam een negenjarig meisje ernstig gewond toen ze op haar fiets werd aangereden door een taxi die na het ongeval doorreed. Onduidelijk is of het hier ook om een Uber-rijder gaat. De man meldde zichzelf bij de politie nadat die zijn taxi had opgespoord. Het meisje zou in elk geval meerdere botbreuken hebben opgelopen.

Handel in accounts

Afgelopen weekeinde en op 6 december waren er eveneens verkeersongelukken met Uber-chauffeurs waarbij een dode viel, beide in Amsterdam. Onlangs werd bekend dat niet alle chauffeurs die via de Uber-app passagiers oppikken ook de mensen zijn die volgens het bedrijf achter het stuur zitten: er is een levendige handel in Uber-accounts, zo ontdekte AT5. Volgens Het Parool gaan er nu in de hoofdstedelijke politiek stemmen op om paal en perk te stellen aan de diensten van het bedrijf.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen