Nieuwe galerie met wisselexposities aan de Westzijde in Zaandam

Foto: Google Street View

Het voormalige pand van Piet & Wil ten Wolde Traiteurs aan de Westzijde 99 wordt een galerie met maandelijks wisselende tentoonstellingen. PLAY room opent op 4 januari de deuren. De initiatiefnemers zijn Jeroen van Paassen en Teppo Korte.

Van 17:00 tot 20:00 uur wordt de feestelijke opening gehouden met een expositie van werken van Marek Braun, Rob Scholte, Kino Mistral, Joop Hansen, Mari Terauchi, Jos Poeder, Zhang Lanqian, Milène Evers, Jan Hakon Erichsen en Cora de Lang. De expositie duurt van tot en met 27 januari. De galerie is geopend vrijdag tot en met zondag van 13:00 tot 18:00 uur en op afspraak, via 06 – 208 97 951.

Teppo Korte

Teppo Korte is een in Zaandam neergestreken Fin die zich na een niet-afgemaakte studie architectuur volledig toelegde op het schilderen. Nu combineert hij zijn tijdens de studie opgedane kennis in zijn schilderwerk, dat zich kenmerkt door het gebruik van hars, ledlicht, prints en spuitverf. Zijn inspiratie haalt hij vooral uit het nachtleven.

Jeroen van Paassen

Jeroen van Paassen is sinds 1999 betrokken bij de kunstcommissie van de Sociale Verzekeringsbank Zaanstad en was medeorganisator van het kunst en poëziefestival Alkmaar Anders 2007 en programmeur van het YXIE-Doelengebouw in Alkmaar. Hij is zelf ook actief als kunstenaar. Eerst als kunstschilder, maar sinds 2007 met Windows Paint. Dit werk wordt in binnen- en buitenland tentoongesteld. Hij werkt op dit moment als curator bij de stichting White Cube / Global Village.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen