Proefproject om werkgevers en oudere werklozen bij elkaar te brengen

Foto: Pixabay

Een aantal Zaanse organisaties gaat samenwerken om zowel werkloze 50-plussers als werkgevers nieuwe vaardigheden aan te leren om zo hun beider kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Hun Proefproject moet helpen om de kloof tussen vraag en aanbod te dichten.

Terwijl werkgevers in veel sectoren op dit moment schreeuwen om personeel, schreeuwen veel oudere werkzoekenden op dit moment om een baan. Dat beide partijen elkaar niet vinden komt volgens René de Leeuw van het Netwerkcafé Zaanstad omdat ze vastzitten in het traditionele denken in vacatures, functies en beroepen: ‘De oplossing zit in denken in taken en vaardigheden. Dat moeten beide partijen leren.’

Werken aan inzicht

De werkgevers moeten volgens hem eerst hun klassieke vacature-eisen omschrijven naar de vereiste vaardigheden. ‘En misschien zit de oplossing wel in kijken naar het herschikken van takenpakketten waardoor het gemakkelijker wordt om iemand te vinden die past.’ Het uiteindelijke doel van het Proefproject is om met een kleine groep werkgevers en werkzoekende 50-plussers te werken aan een beter inzicht in het ontstaan en het verhelpen van de bestaande mismatch.

Kom naar het Zaantheater

Werkzoekende 50-plussers kunnen vrijdag 14 december kennismaken met het Netwerkcafé Zaanstad (onderdeel van Werken voor Elkaar) en deelnemen aan workshops. Ondernemer Dick Dekker, initiatiefnemer van ’t Lokaal, is aanwezig als keynote speaker. Het evenement heeft plaats in het Zaantheater, van 09:00 tot 13:00 uur. U kunt er vrijblijvend naar binnen lopen.

Werken voor Elkaar is met ’t Lokaal en Bedrijven Vereniging Noorderveld Molletjesveer bezig met het Proefproject, met medewerking van House of Skills. Het gaat om een beperkte proef om in de praktijk het denken en werken met skills/vaardigheden aan zowel werkgevers- als werknemerszijde te testen en om te komen tot concrete aanbevelingen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen