Iedereen mag meedoen aan grootschalig onderzoek naar koopgedrag

Foto: PxHere

De gemeente roept inwoners op mee te doen aan een grootschalig onderzoek naar koopgedrag in de Randstad. Dat moet meer duidelijkheid scheppen over de voorkeuren van consumenten in een snel veranderend retaillandschap.

Waar online winkelen een sterke groei doormaakt, is in de echte wereld vaker leegstand zichtbaar en veranderen winkels in bijvoorbeeld horeca of woningen. Gemeenten en provincies zetten zich samen met winkeliers in voor aantrekkelijke binnensteden, dorpscentra en een compleet winkelaanbod. Maar dan moeten ze wel weten wat de burger wil.

Herhaling van onderzoek uit 2016

Het onderzoek door bureau I&O Research moet, net als in 2016, in beeld brengen waar inwoners boodschappen doen, winkelen en doelgerichte aankopen doen en hoe tevreden ze zijn over de verschillende locaties. Nog deze maand ontvangen willekeurig geselecteerde inwoners namens de provincie een schriftelijke uitnodiging in de brievenbus om mee te doen. Dat kan door online een vragenlijst in te vullen.

Iedereen mag meedoen

Inwoners die geen brief krijgen maar wel graag willen meedoen kunnen de vragenlijst invullen die hier binnenkort te vinden zal zijn. Onder alle deelnemers van het onderzoek worden 50 cadeaubonnen van 25 euro verloot.

De privacy van deelnemers is gewaarborgd in overeenstemming met de nieuwe privacywetgeving (AVG).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen