De Bataaf in Wormer door de rechtbank failliet verklaard

Foto: Google Street View

De Bataaf BV in Wormer is gisteren in staat van faillissement gesteld. Grand café De Bataaf aan de Veerdijk 39 in Wormer is een begrip geworden voor inwoners en bezoekers van het dorp en Wormerveer aan de overkant van het water.

De Bataaf zit naast de Zaanbrug in Pakhuis Batavia, een pand uit 1894. De huidige uitbater bestierde de zaak sinds het voorjaar van 2014. ‘De Bataaf is een huiskamer voor iedereen die uit het werk, op een vrije middag of avond, rustig wil werken of ontspannen,’ aldus de website. Uniek is grote terras aan de Zaan met ’s middags en ’s avonds volop zon.

Fabriekswand

Het voormalige rijstpakhuis Batavia maakt deel uit van de monumentale fabriekswand in Wormer. Het pakhuis is vernoemd naar de Bataven, een volk dat in de Romeinse tijd in Nederland leefde en in opstand kwam tegen de heersende macht.

Wat er met De Bataaf gaat gebeuren is nog onduidelijk. Mogelijk kan door een nieuwe uitbater een doorstart worden gemaakt. Als curator heeft de rechtbank Noord-Holland mr R.J. Frans van het Zaandamse advocatenkantoor Duijn Bloem Voss aangesteld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen