Heijmans neemt extra verlies van vijf miljoen euro op werk Wilhelminasluis

Foto: Provincie Noord-Holland

Bouwbedrijf Heijmans heeft voor de door tegenvallers geplaagde renovatie en verbreding van de Wilhelminasluis in Zaandam een extra verlies genomen van vijf miljoen euro. Dat bleek vanochtend tijdens de presentatie van de halfjaarcijfers.

De omzet en de winst van Heijmans gingen ondanks de problemen in Zaandam omhoog. Het orderboek groeit en de nettoschuld daalt. Volgens topman Ton Hillen is de woningmarkt de reddingsboei geworden die het bedrijf nodig had en trekken infrastructuurprojecten aan. Wanneer het werk aan de sluis wordt hervat is nog onderwerp van overleg tussen Heijmans en de provincie.

Betere resultaten

Het bedrijfsresultaat ging in de eerste zes maanden van dit jaar voor belastingen naar 20 miljoen euro, vergeleken met negen miljoen euro in dezelfde periode in 2017. Onder de streep bleef een nettowinst van acht miljoen euro over, waar vorig jaar nog een verlies van negen miljoen euro werd genoteerd.

De omzet van Heijmans steeg van 646 miljoen euro in de eerste helft van 2017 naar 780 miljoen euro nu en de orderportefeuille groeide van 1,9 miljard euro eind 2017 naar 2,2 miljard euro eind juni.

Reacties