Ondernemers maken zich sterk voor een grand café in Westzaan

De inmiddels wel opgeknapte oude brandweerkazerne wordt geen café.
De inmiddels wel opgeknapte oude brandweerkazerne wordt geen café.
Foto: Google Street View

Een aantal Westzaanse ondernemers wil na de zomer met burgemeester Jan Hamming in gesprek over de mogelijkheid om in het dorp toch een horecagelegenheid te realiseren, nu café De Kazerne niet van de grond komt.

Dorps Contact Westzaan vertelde Rodi dat gedacht wordt aan ‘een gezellig grand café’ waar iedereen elkaar kan ontmoeten, waar optredens gehouden kunnen worden en hapje gegeten kan worden.

Westzaan heeft wel Hotel De Prins – en dat al zo’n vier eeuwen, onder verschillende namen – en dat is van oorsprong het sociale centrum van het dorp. Daar werden de toneelstukken opgevoerd door de talloze verenigingen die Westzaan rijk was, er waren muziek- en zangrepetities, (politieke) vergaderingen, verkopingen, grasverpachtingen en wat niet al meer.

Daar is een einde aan gekomen, al beschikt De Prins over een met lovende recensies overladen restaurant, een zaal voor feesten en bruiloften en vijf vergaderzalen.

WereldKeuken

Ook is er de WereldKeuken Westzaan, in het pand dat ooit het failliet gegane partycentrum Lexion herbergde, een uitgaansgelegenheid die een grote aantrekkingskracht uitoefende op houseliefhebbers van binnen en ver buiten de Zaanstreek. Dat pand begon zijn bestaan als de Oude Herbergh, met een specialiteitenrestaurant, zes zalen en een kegelkelder.

Geen echt café

Waar in het lintdorp dus prima een vorkje geprikt kan worden, ontbreekt een echt café sinds de zaak aan het Weiver die uiteindelijk De Doffer op de gevel had de deuren sloot. Het café in de oude brandweerkazerne naast Hotel De Prins waar zoveel inwoners zich op verheugden gaat niet open wegens een conflict met de gemeente over een te grote aanbouw.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen