De elektrische Zaanferry is dan toch in aantocht

Foto: Rederij Lee

De eerste van de twee elektrische boten waarmee Rederij Lee heen en weer wil varen tussen Zaandam, de Zaanse Schans en Wormerveer komt deze of volgende week dan toch in de vaart. Omdat de boten aan het begin van het vaarseizoen nog niet klaar waren, zijn er veel kleinere vervangende vaartuigen geregeld voor maximaal vijftien passagiers.

Rederij Lee investeerde in de twee elektrische rondvaartboten die in de zomerperiode van donderdag tot en met zondag tien keer per dag heen en weer pendelen. Er zijn zo’n 50 zitplaatsen en er is ruimte om de fiets mee te nemen. Middenin de boot wordt een verhoging gebouwd zodat via het open dak foto’s kunnen worden gemaakt.

Op de Zaan is zo’n duurzame ferry nieuw, maar in Amsterdam schakelen de rederijen al stap voor stap over op elektrisch omdat die gemeente dat over enkele jaren als eis stelt. Elektrisch varen is schoon en het is stil, zodat het klotsen van de Zaan niet wordt overstemd door motorgebrom. Zodra de Zaanferry 1 is goedgekeurd kan hij in de vaart worden genomen.

Van Amsterdam Centraal naar Zaandam en terug vaart Lee met de Elly Glasius. Klik voor alle haltes tussen de hoofdstad en de Zaanbocht hier.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen