Vragenlijst over lokaal ondernemersklimaat kan worden ingevuld

Foto: MKB.nl

LexNova is in opdracht van MKB Nederland weer gestart met het tweejaarlijkse onderzoek naar de MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland.

Dat is een verkiezing die gemeenten moet stimuleren om zich meer in te zetten voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. Die vinden hier de link naar de vragenlijst. De vorige keer eindigde Zaanstad niet bij de eerste 150 en evenmin in de Top 20 van grootste steden.

Winnaar in 2016 Rijssen-Holten

In 2016 won het Overijsselse Rijssen-Holten voor Bunschoten en Beverwijk, nadat ruim 21.000 ondernemers uit alle destijds 390 gemeenten zich hadden uitgesproken over het lokale ondernemersklimaat. Apeldoorn voerde de ranglijst aan bij de 36 grootste steden. Van de provincies mocht Overijssel zich het MKB-vriendelijkst noemen.

De verkiezing toonde destijds aan dat het snel kan gaan met de waardering. De winnaar gooide al jarenlang hoge ogen, maar Beverwijk sprong van plek 165 naar het podium. Bergambacht zakte na winst in de twee voorgaande edities na een herindeling tot Krimpenerwaard ver af. En Apeldoorn stoof als rode lantaarndrager van de G36 naar de eerste plaats.

Vragenlijst

De vragen over het ondernemersklimaat dat gemeenten scheppen gaan over de tevredenheid over de eigen gemeente; het imago van andere gemeenten; de communicatie vanuit de gemeente en het beleid met betrekking tot het midden- en kleinbedrijf en de beleving van de gemeentelijke lasten (prijs/kwaliteitsverhouding).

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen