Enveloppenmaker P. Vlaar & Zonen uit Krommenie failliet

De hoofdvestiging van het bedrijf in Krommenie.
De hoofdvestiging van het bedrijf in Krommenie.
Foto: Google Street View

Enveloppenfabrikant P. Vlaar & Zonen uit Krommenie is failliet verklaard.

Het bedrijf is gevestigd aan de Noordervaartdijk, waar voorlopig nog wordt doorgewerkt. Vlaar Enveloppen bedrukt enveloppen in eigen beheer met alle drukmethoden. Het assortiment bestaat uit meer dan 500 specificaties. Het bedrijf heeft ook een webshop.

Groningen

In 2014 werd de enveloppenfabriek van het bedrijf in Groningen al gesloten en werd de productie geconcentreerd bij de hoofdvestiging in Krommenie. De offsetdrukkerij voor het bedrukken van de enveloppen bleef wel in het noorden.

Het bedrijf werd in 1926 in Zaandam opgericht door Pieter Vlaar, als groothandel in grafisch papier en papierwaren. In 1945 veranderde de naam in P. Vlaar & Zonen. In dat jaar vestigde Vlaar zich ook in Groningen. Beide bedrijven hielden zich bezig met de handel in papier en papierwaren, waarbij enveloppen steeds belangrijker werden. In 1963 begon Vlaar ook met de productie daarvan.

Mr A.M.H.J.L. Claus uit Alkmaar is door de rechtbank Noord-Holland aangesteld als curator. Die spreekt binnenkort met geïnteresseerde partijen over een mogelijke doorstart.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen