Grootste elektrische wagenpark in ons land van Albert Heijn

29 mei , 11:28 Bedrijvigheid
screenshot 20240529 112349
Albert Heijn heeft met zijn nieuwe laadplein bij het distributiecentrum in Pijnacker nu in totaal 270 laadpalen voor 74 vrachtwagens én 250 bezorgbussen. De retailer beschikt daarmee over het grootste elektrische wagenpark van Nederland.
Albert Heijn reed vorig jaar al 2,5 miljoen kilometer elektrisch en gaat dit aantal dit jaar verdubbelen. Hiermee is de supermarkt hard op weg om alle klanten en winkels in Nederland en België in 2030 emissievrij te beleveren. Bovendien stelt de supermarkt als eerste Europese retailer duurzaam opgewekte energie beschikbaar voor strategische partners. Met de investering in het vernieuwde laadplein in Pijnacker is nu een derde van de totale bevoorrading vanuit het distributiecentrum elektrisch.

Emissievrije zones

In totaal heeft Albert Heijn nu tien laadpleinen voor vrachtwagens en bezorgbussen verspreid over Nederland. Na de vier grote steden gaat AH ook Gouda, Leiden en Delft en alle 32 winkels in de milieuzone van Rotterdam elektrisch bevoorraden. Ook de thuisbezorging in deze regio’s wordt elektrisch uitgevoerd. In de tweede helft van 2024 komen hier nog eens tien steden bij, te weten Amersfoort, Assen, Nijmegen, Maastricht, Zwolle, Deventer, Tilburg, Dordrecht, Apeldoorn en Eindhoven. Daarmee loopt de supermarkt voor op de Zero Emissie Zones. Zaanstad wil daar in 2026 mee starten in het centrum van Zaandam.