Germieco eigenaar van Utrechtse branchegenoot

Foto: Germieco

Het Wormerveerse bedrijf Germieco heeft branchegenoot Bevanos uit Utrecht met terugwerkende kracht overgenomen per 1 januari 2024. Bevanos is gespecialiseerd in een breed scala aan infrastructurele werkzaamheden met een eigen materieelpark, ervaren personeel en omvangrijke raamcontracten.

 

‘Deze overname vormt een belangrijke stap in de groeistrategie van Germieco en past bij onze ambitie om dicht bij onze klanten te opereren. Het markeert een strategische en geografische uitbreiding van ons werkgebied. Germieco bevindt zich immers op slechts vijftien minuten ten noorden van Amsterdam, terwijl Bevanos gevestigd is op een vergelijkbare afstand ten zuiden van Amsterdam. Zo benadrukken en verstevigen wij onze band met de lokale markten. Extra mooi is dat Bevanos beschikt over prachtig materieel- en wagenpark en veel projecten zelfstandig uitvoert,’ zegt directeur Rob Konijn van het Zaanse bedrijf.

Gedeelde kernwaarden

De geschiedenis van Bevanos begint in 1980, als een afsplitsing van Van Os Bestratingen. Sinds die tijd is er volop ingezet op de ontwikkeling tot het volwassen infrabedrijf dat er nu staat. Germieco zal de huidige medewerkers behouden en heeft de ambitie om hen volop mogelijkheden voor persoonlijke en professionele groei te bieden. ‘Na vele jaren mooie en diverse projecten te hebben uitgevoerd ontstond de wens om Bevanos te verkopen aan een partij die dezelfde kernwaarden heeft als wij en die net als Bevanos gericht is op een innovatieve en duurzame toekomst. In Germieco hebben wij die partij gevonden,’ aldus eigenaar Gerard Peek. Bevanos wordt onderdeel van de Germieco Groep en blijft opereren vanuit de huidige locatie aan de Techniekweg 10 in Utrecht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen